Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

ΛΙΓΑ ΚΛΑΡΙΑ... ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ



Η πιό πάνω φωτογραφία τραβήχθηκε το Σάββατο 2/2/8 το μεσημέρι και δείχνει τον χώρο των παλιών σφαγείων στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου.
Φαίνονται καθαρά λιγα κλαριά που ΚΑΠΟΙΟΙ κατά τον Κύριο Δήμαρχο έχουν εναποθέσει εκεί εν αγνοία της Δημοτικής Αρχής.
Η Ερώτηση πρός κάθε αρμόδιο: Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο καθαριότητας, Αρχαιολογική Υπηρεσία, Νομαρχία είναι:
Πρόκειται για χώρο απόθεσης απορριμμάτων;
Είναι κρυφή χωματερή;

Περιμένουμε απαντήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος και όχι ανούσιες λεκτικές επιθέσεις όπως αυτές του κ. Δημάρχου στη σημερινή συνέντευξη τύπου στις 1:30ΜΜ


ΥΓ1: Επειδή ακριβώς η Κίνηση Πολιτών δεν συκοφαντεί αλλά ζητά απαντήσεις περιμέναμε τη συνέντευξη τύπου πριν δημοσιεύσουμε οτιδήποτε.
Αυτά για την ιστορία.....

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ-"ONE MAN SHOW" ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Εκείνο που έχω διαπιστώσει είναι ότι δυστυχώς δεν ασκείται ΔΥΝΑΜΙΚΗ αντιπολίτευση στο Δήμο Κορινθίων και από τις 3 δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας.
Ο Δήμαρχος εκμεταλλεύεται την απουσία δυναμικής αντιπολιτευτικής πολιτικής και "παίζει μπάλα" μόνος του κατά το κοινώς λεγόμενον.
Δυστυχώς, για πολλούς και διάφορους λόγους,μέχρι σήμερα ασκείται "life style" αντιπολίτευση και αυτό φυσικά είναι κάτι το όποίο εξυπηρετεί αφάνταστα τα σχέδια του Δημάρχου.
Ο Δήμαρχος, έχοντας στο πλευρό του τα περισσότερα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μέσα επικοινωνίας, παρουσιάζει και περνάει προς την Κορινθιακή κοινωνία τα πράγματα όπως τον βολεύει.
Δυστυχώς για τους Κορίνθιους, δεν υπάρχει στην αντιπολίτευση μια ηγετική προσωπικότητα η οποία θα αντισταθεί ΔΥΝΑΜΙΚΑ στα σχέδια του Δημάρχου αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και προτείνοντας παράλληλα δυναμικές και απολύτως ρεαλιστικές λύσεις χωρίς μισόλογα και θεωρητικές αναζητήσεις.

Hotel Pappas είπε...

Πιστεύω η φωτογραφία μιλάει από μόνη της!

Έτυχε να δω χθες τοπικές ειδήσεις και για αυτά τα περιβόητα κλαριά.
Μόνο κλαριά δεν είναι!
Μήπως να την προωθήσουμε μαζικότερα τη φωτογραφία;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω πως εννοείτε το ΔΥΝΑΜΙΚΑ εσείς. Μήπως εννοείτε να μιλήσει η αντιπολίτευση τη γλώσσα του, να χυδαιολογήσει, να ψευδολογήσει, να μηνύσει, να κατρακυλήσει; Τι σημαίνει για σας ΔΥΝΑΜΙΚΗ αντίσταση; Τι είναι δυναμικές και απολύτως ρεαλιστικές λύσεις, κατά τη γνώμη σας; Πες τε μία για ένα πρόβλημα τουλάχιστον.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον SKAG:

Μάλλον έχετε παρεξηγήσει την έννοια της φράσης μου "ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ταυτίζοντάς την με τη χυδαιολογία, ψευδολογία, χειροδικία κλπ.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ σημαίνει να νοιώθει ο Δήμαρχος καθημερινά την ανάσα της και να αισθάνεται ότι κρίνεται για κάθε του πράξη από αυτήν.Γιατί μέχρι σήμερα, δυστυχώς, ο Δήμαρχος δεν έχει αντίπαλο και αυτό το γνωρίζει καλά με αποτέλεσμα να το εκμεταλλεύεται δεόντως.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ σημαίνει θέσεις-προτάσεις-διαρκή δράση-άνοιγμα στην κοινωνία-δημοσιοποίηση των προτάσεων στους δημότες και όχι αδράνεια, Life style,δημόσιες σχέσεις και διαρκές κυνήγι των μικροφώνων και καμερών.

Παράδειγμα δυναμικής αντιπολίτευσης(αφού το ζητάτε):

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ(Το μεγαλύτερο αγκάθι της πόλης, κατά τη γνώμη μου).
1)Σαφές και ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων-λύσεων(Ποιά δημοτική παράταξη το έχει κάνει μέχρι σήμερα; Καμμία φυσικά!)
2)Αναλυτική ενημέρωση των Κορινθίων(και όχι μόνο του "κλειστού" δημοτικού συμβουλίου)για τις προτάσεις και άσκηση διαρκούς πίεσης στον Δήμαρχο έτσι ώστε να ανοίξει τα χαρτιά του, να αναγκασθεί να πάρει επιτέλους σαφή θέση για το θέμα απέναντι στους Κορίνθιους.
3)Ενεργοποίηση-κινητοποίηση των Κορινθίων για την άμεση λύση του προβλήματος.

Τικάνει σύσσωμη η αντιπολίτευση σήμερα για το κυκλοφοριακό;
Τίποτα!! Απλά αναμένει (μαζί με το Δήμαρχο) την εκπόνηση της περίφημης κυκλοφοριακής μελέτης που έχει ανατεθεί από το Δήμαρχο(με απευθείας ανάθεση παρακαλώ!) σε κάποια ομάδα επιστημόνων που κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα ολοκληρωθεί!
Εν τω μεταξύ, όλοι οι Κορίνθιοι βιώνουμε καθημερινά τον κυκλοφοριακό γολγοθά μας!!!
Αλήθεια Κε Δήμαρχε οι μελετητές έχουν ξεκινήσει τις εργασίες τους;Από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, εκτός των άλλων, απαιτούνται διαρκείς μετρήσεις του κυκλοφοριακού φόρτου της πόλης, τουλάχιστον σε όλα τα προβληματικά της σημεία, από εξειδικευμένα συνεργεία επιστημόνων.Δεν έχει πέσει μέχρι σήμερα στην αντίληψή μου να γίνεται κάτι τέτοιο.

Τέλος θα ήθελα, απευθυνόμενος στο φίλο SKAG,να αντιστρέψω το ερώτημά του:Είσαι ευχαριστημένος από την πορεία και δράση της αντιπολίτευσης του Δήμου μας;

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον Eagle:
Κατ' αρχήν αν δεν ένιωθε την ανάσα ο δήμαρχος δεν θα συμπεριφερόταν έτσι. Είχε μάθει αλλιώς. Σίγουρα κάτι έχει αλλάξει στο δήμο σε ό,τι αφορά στην αντιπολίτευση. Δεν μπορώ να πω ότι σαν πολίτης είμαι ευχαριστημένος αλλά από την άλλη η αξιολόγηση της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να είναι εννιαία για όλους. Αυτή πρέπει να γίνεται με βάση και τις δυνάμεις των παρατάξεων. Τώρα για το κυκλοφοριακό. Έχετε δίκιο να το βάζετε υψηλά στα προβλήματα της πόλης αλλά από ό,τι έχω ακούσει και διαβάσει τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στην εφημερίδα της η Κίνηση έχει καταθέσει προτάσεις στο δήμο και τους συγκοινωνιολόγους που θα αναλάβουν την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης, έχει ομάδα που ασχολείται και επίσης ετοιμάζει κάποια σχετική εκδήλωση για άμεσες προτάσεις. Αν είναι έτσι, τότε κάποιοι κάτι κάνουν. Κάτι κινείται. Το ερώτημα είναι τι κάνουν και οι υπόλοιποι πολίτες, όπως εσείς π.χ. που δείχνετε άνθρωπος που αγωνιά για τα κοινά. Γιατί δεν εκδηλώνετε τέτοιο ενδιαφέρον συμμετοχής;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ eagle
Συμφωνώντας και επαυξάνοντας στο σχόλιο του skag (κυρίως δε στο τελαυταιο του ερώτημα), σας ενημερώνω ότι στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας της Κίνησης, θα υπάρχουν δημοσιευμένες προτάσεις της Κίνησης για άμεσα μέτρα που μπορούν να ληφθούν και να δώσουν ανάσες στο κυκλοφοριακό χάος του κέντρου της πόλη. Αμέσως μετά, στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να παρουσιαστούν σε συνένετευξη τύπου, έστω και μόνον για να ξεκινήσει ένας διάλογος στη πόλη. Αν μη τι άλλο, η Κίνηση έχει τολμήσει να δημοσιοποιήσει τις βασικές αρχές της και το όραμά της για το πως "βλέπει" τη λύση του προβλήματος, έχει εναντιωθεί στην προχειρολογία του υπόγειου γκαράζ στα Περιβολάκια και θα τολμήσει να θέσει σε δημόσιο διάλογο και προτάσεις για άμεσα μέτρα, που πιθανόν θα θιγουν και τις επικρατούσες συνήθειές μας ως πολίτες και κάτόχους Ι.Χ. Αντιθέτως οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς του Δήμου ποτέ δεν έχουν πάρει θέση για το δύσκολο αυτό πρόβλημα, όπως εξάλλου ούτε η Δημοτική Αρχή, η οποία ακόμα πιο πρόχειρα (με συνεντεύξεις του Δημάρχου και Αντιδημάρχου τις τελευταίες μέρες) "συζητάει" και πάλι περί υπογείου γκαράζ. Και όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει καμμία σύμβαση με μελετητές, ενώ δεν έχει γίνει καμμία προεργασία για σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη (μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου κλπ.).
Επειδή λοιπόν φαίνεται ότι εμείς οι πολίτες πρέπει να σηκώσουμε το βάρος των προτάσεων, συμφωνούμε δεν συμφωνούμε με τις προτάσεις της Κ.Π., ας προσθέσουμε τις ιδέες και τον προβληματισμό μας, ας συμβάλλουμε ο καθένας με τις όποιες δυνάμεις του. Και μόνον το έμπρακτο ενδιαφέρον μας, μπορεί να λειτουργήσει σαν απαίτηση των πολιτών για πιο σοβαρές επιλογές απο πλευράς Δ.Α. και να αποτελέσει το πρώτο βημα στην αλλαγή της νοοτροπίας όλων μας όσον αφορά τη χρήση του Ι.Χ.