Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

O X.KΑΣΙΜΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ Α.ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ


Δήλωση του Χαράλαμπου Κασίμη σχετικά με τις υβριστικές δηλώσεις του κ. Πνευματικού και των συνεργατών του.



Ο κ. Πνευματικός και οι συνεργάτες του σε πρόσφατες συνεντεύξεις τους καταφέρθηκαν τόσο κατά του προσώπου μου και της Κίνησης Πολιτών όσο και κατά σύσσωμης της αντιπολίτευσης με χαρακτηρισμούς που ταιριάζουν περισσότερο στο πεζοδρόμιο παρά σε δημοτικούς άρχοντες.
Δεν θα απαντήσω σε αυτή τη γλώσσα γιατί δεν την ομιλώ. Αφήνω τη χρήση της αποκλειστικά σε αυτούς!
Θα μιλήσω για την ουσία του ζητήματος.
Σε ό,τι αφορά το πρόσφατο ζήτημα των σκουπιδιών στα δημοτικά σφαγεία τα πράγματα έχουν ως εξής: μετά από ενημέρωσή μου από συμπολίτες, και πολύ αργότερα από την παρουσία τηλεοπτικής κάμερας στο χώρο, επισκέφθηκα την περιοχή και διαπίστωσα την ύπαρξη τόνων σκουπιδιών κάθε μορφής (μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και οικιακά απορρίμματα κοκ), η πραγματική εικόνα των οποίων φαίνεται στη φωτογραφία που σας επισυνάπτω. Στην περιοχή υπήρχαν δυο άτομα με μεγάλο φορτηγό και φορτωτή που, όπως είπαν, είχαν σύμβαση εδώ και ένα μήνα με το Δήμο Κορινθίων για τη μεταφορά των σκουπιδιών σε άλλο χώρο λόγω εντολής της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Αυτό είναι το γεγονός για το οποίο ο κ. Πνευματικός, ενώ θα έπρεπε να βγει δημόσια και να δώσει εξηγήσεις, κατέφυγε στις ύβρεις και στις ψευδολογίες συκοφαντώντας τους πάντες.

Ερωτάται λοιπόν:
1. Ήταν αυτά απορρίμματα του Δήμου Κορινθίων που μεταφέρονταν εκεί εδώ και μήνες; Ναι ή όχι;
2. Ήταν ενήμερος για τη μεταφορά τους εκεί; Ναι ή όχι;
3. Ειδοποιήθηκε εγγράφως από την αρχαιολογική υπηρεσία τόσο τον Οκτώβριο όσο και το Δεκέμβριο 2007 να διακόψει τη ρίψη αυτών των απορριμμάτων του Δήμου στη συγκεκριμένη περιοχή; Ναι ή όχι;
4. Έχει σύμβαση με το συγκεκριμένο εργολάβο για τη μεταφορά των απορριμμάτων αυτών; Και εάν ναι, γιατί δεν είναι ενήμερο το Δημοτικό Συμβούλιο ή άλλο θεσμικό όργανο του Δήμου;

Τα συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου και η ανικανότητα αντιμετώπισής τους από την παράταξη του κ. Πνευματικού τους οδηγεί στην ευκολότερη επιλογή: αυτή της μετάθεσης των ευθυνών τους στους άλλους με συκοφαντίες και χυδαιολογίες. Ο κ. Πνευματικός ‘κατασκευάζει εχθρούς’, στοχοποιεί ανθρώπους και παρατάξεις και επιδεικνύει πρωτοφανή αντιδημοκρατική συμπεριφορά αντιμέτωπος με την κριτική και τον έλεγχο.
Ή είσαι μαζί του ή είσαι εχθρός του.
Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο εχθρό του εαυτού του ο ίδιος με τη συμπεριφορά του.
Τα πολιτικά ερωτήματα, λοιπόν, αφορούν στην αντιμετώπιση από τον κ. Πνευματικό και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Τζαναβάρα του τόσο σημαντικού ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Εκτός από τα απορρίμματα που μεταφέρονται σε άλλους δήμους, πως γίνεται η διαχείριση των υπολοίπων απορριμμάτων και με ποιες μεθόδους;
Εν κρυπτώ, ατάκτως δεξιά-αριστερά, τη μια στα Εξαμίλια, την άλλη στην Αρχαία, την άλλη στα δημοτικά σφαγεία, χωρίς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς ευαισθησία για το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά;
Αυτά είναι τα ερωτήματα και τα υπόλοιπα είναι ξεπεσμός και απαξίωση της θεσμικής λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο Κορινθίων.

Και ένα τελευταίο. Η δημοτική παράταξη του κ. Πνευματικού εκλέχθηκε για να διοικήσει το Δήμο και η αντιπολίτευση για να ασκεί τον έλεγχο.
Με αυτή τη στοιχειώδη αρχή της δημοκρατίας πότε θα συμβιβαστεί ο κ. Πνευματικός και οι συνεργάτες του;

Χ.ΚΑΣΙΜΗΣ

Κόρινθος, 6 Φεβρουαρίου 2008

2 σχόλια:

den_leei είπε...

Μπορούμε κάπου να διαβάσουμε ή να δούμε τις δηλώσεις του Δημάρχου; Να τι ςδέιξουμε κιόλας να δεί ο κόσος το΄νέο ύφος και ήθος.

Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων είπε...

Οι τοπικές εφημερίδες ΠΡΩΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ της
3ης 4ης Φεβρουαρίου είχαν εκτενείς αναφορές.
Επίσης www.proini.eu στις αντίστοιχες ημερομηνίες στο διαδίκτυο.
Ο Πολίτης της Κορινθίας της Παρασκευής 8/2 είχε ανάλυση επι του θέματος.
Και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν βιντεοσκοπήσει αυτή τη συνέντευξη τύπου.