Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

H μετατροπή του στρατοπέδου Κορίνθου σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών»


 
 


Δελτίο Τύπου

Η Κίνηση Πολιτών για τη μετατροπή του στρατοπέδου Κορίνθου

σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών»

Η προχθεσινή νυχτερινή και άκρως μυστική απόφαση της ηγεσίας των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας να μετατρέψουν το 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών» αποτελεί αντιδημοκρατική ενέργεια και συνιστά ωμή απαξίωση τόσο των θεσμών της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Η ΚΠ απορρίπτει την πολιτική του «Ξένιου Δία», την οποία υπερψήφισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, ως αυταρχική, αποσπασματική και αναποτελεσματική, γιατί σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει το έλλειμμα μεταναστευτικής πολιτικής των περασμένων δυο δεκαετιών, ενώ φαίνεται να υπηρετεί πρωτίστως επικοινωνιακές τακτικές και πολιτικές αποπροσανατολισμού των πολιτών από τις τραγικές συνέπειες της κρίσης και των πολιτικών του μνημονίου, καλλιεργώντας το μίσος προς τους μετανάστες.

Επιπλέον, το στρατόπεδο στην κατάσταση και στην θέση που βρίσκεται (εντός του οικιστικού ιστού της πόλης και δίπλα σε σχολικά συγκροτήματα και αθλητικούς χώρους) σήμερα δεν έχει προδιαγραφές ασφάλειας και φύλαξης, δεν διασφαλίζει  ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και δεν εξασφαλίζει τις νόμιμες προϋποθέσεις που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο, οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και οι σχετικές οδηγίες της ΕΕ για την διασφάλιση των πόρων χρηματοδότησης.   

Η Κίνηση Πολιτών

ü  διεκδικεί την άμεση ακύρωση της απόφασης των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας και την απόδοση του στρατοπέδου Κορίνθου στην τοπική αυτοδιοίκηση για τη στέγαση Υπηρεσιών, Πανεπιστημίου και χώρων άθλησης και πολιτισμού.

ü  διεκδικεί την κατάργηση του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», που μετατρέπει την χώρα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, καθώς και τον επανασχεδιασμό της μεταναστευτικής πολιτικής στη βάση του σεβασμού των διεθνών συμβάσεων της χώρας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και της προστασίας των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας. 

Η Κίνηση Πολιτών επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η υποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών από δυνάμεις που κινούνται εκτός των ορίων μιας ευνομούμενης πολιτείας. Αυτό, σε συνδυασμό με έναν όλο και περισσότερο διαφαινόμενο εκφασισμό στρωμάτων του πληθυσμού, σαν αποτέλεσμα της κρίσης και του λαϊκισμού που τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στη χώρα μας, συγκροτούν ένα εκρηκτικό μίγμα στα θεμέλια της κοινωνίας μας.

Στη βάση όλων των παραπάνω, καταγγέλλει ως ηθικά απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες και τις ενέργειες του δημάρχου Κορινθίων να διακόψει την υδροδότηση και την αποκομιδή των απορριμμάτων στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, η Κίνηση Πολιτών θεωρεί ότι πρέπει :

  • να αποτραπούν  συμπεριφορές που βασίζονται στην άγνοια, στην  επιπολαιότητα, στον παρορμητισμό, και στην στενή υπεράσπιση του προσωπικού συμφέροντος έναντι του κοινωνικού
  • να τηρηθούν αποστάσεις απ’ όσους, ακόμα και τώρα, επιχειρούν την πολιτική εκμετάλλευσή του προβλήματος και από τις οργανωμένες ομάδες που επιχειρούν να μας παρασύρουν σε έναν κατήφορο οργισμένων, ακραίων συμπεριφορών και δράσεων.

Οδηγός και όριο σ’ αυτή τη διαδρομή ας είναι η πίστη μας στην αλληλεγγύη και στην αξιοπρέπεια, ως δικαίωμα όλων των ανθρώπινων πλασμάτων.

 

Κόρινθος 25/8/2012

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

 

 

1 σχόλιο:

Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων είπε...

http://news247.gr/eidiseis/giati_h_korh_toy_rasoulh_epitithetai_sth_xrysh_aygh.1904096.html

http://tvxs.gr/news/blogarontas/aygo-fidioy-egine-mikrobio